headerphoto
Δραστηριότητες Εκδρομές
Εκδρομές
Το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας στο Βελιγράδι
03 Απριλίου 2017

Την πρωτεύουσα της Σερβίας επισκέφθηκαν μαθητές και καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας στα πλαίσια των δύο πολιτιστικών προγραμάτων που εκπονήθηκαν.

Το 1ο πρόγραμμα ήταν : "Ο παροικιακός ελληνισμός στα Βαλκάνια (15ος-20ος αιώνας) με υπεύθυνους καθηγητές τους Τζομάκα Αρετή και Κωστόγιαννη Ταξιάρχη.

Το 2ο πρόγραμμα ήταν : "Η παραδοσιακή μουσική των Βαλκανίων.Μια εθνομουσικολογική προσέγγιση" με υπεύθυνους καθηγητές τους κ. Σπαθάρα Βαία , Κερασοβίτη Κωνσταντίνο και Σκλαβενίτη Διονύσιο.

Την 1η ημέρα επισκέφθηκαν το Μουσικό Σχολείο Βελιγραδίου , και συνομίλησαν με μαθητές και καθηγητές του σχολείου.

Μουσικό Σχολείο Βελιγραδίου Μουσικό Σχολείο Βελιγραδίου Συνομιλώντας με τους καθηγητές Μουσικό Σχολείο Βελιγραδίου

Μουσικό καλωσόρισμα Συνομιλώντας με τους μαθητές

Το Μουσικό Σχολείο Βελιγραδίου συμπληρώνει φέτος 80 χρόνια ζωής και έχει μαθητές από 6 εως 20 ετών.
 

DSC 0107

Έξω από το Μουσικό Σχολείο Βελιγραδίου

Την επόμενη μέρα , επισκέφθηκαν την πόλη του Νόβισαντ , άλλη μία πόλη από την οποία περνάει ο ποταμός Δούναβης, καθώς και το πανέμορφο κάστρο της, ΠετροΒαραντίν.

Περνώντας τον Σάβα, παραπόταμο του Δούναβη. Η πόλη του Νόβισαντ και ο Δούναβης, άποψη από το κάστρο Πετροβαραντίν Πλωτά στον ποταμό Δούναβη 

Νόβισαντ Με φόντο τον καθεδρικό ναό της Αγίας Μαρίας στο Νόβισαντ Στο κάστρο Πετροβαραντίν

Νόβισαντ 

DSC 0308

Νόβισαντ , στο κάστρο Πετροβαραντίν

 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Βελιγράδι επισκέφθηκαν τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης.

Στο Μαυσωλείο του Τίτο Στο Μαυσωλείο του Τίτο Στο Μαυσωλείο του Τίτο

Στο φρούριο Καλεμέγκνταν Στο φρούριο Καλεμέγκνταν Ο Πύργος του Νεμπόισα όπου βρήκε τον θάνατο ο Ρήγας Φεραίος

Ποταμός Δούναβης, άποψη από το φρούριο Καλεμέγκνταν. Ναός Αγίου Σάββα ? Η μεγαλύτερη εκκλησία στα Βαλκάνια. Κι ένας ιερέας μας έψαλε Τη Υπερμάχω στο κέντρο της πόλης! 

DSC 0664

Στο φρούριο Καλεμέγκνταν , με φόντο τον Δούναβη.

 

?????? ???????

Αντίο Βελιγράδι
  
Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας: "Ζυγιές & κομπανίες" - Μεσολόγγι 3/2/2017
04 Φεβρουαρίου 2017

Με αφορμή το πολιτιστικό πρόγραμμα "Ζυγιές & κομπανίες" των καθηγητών του σχολείου κ. Μιμμή Ευάγγελου και Πασχαλίδη Πολέμαχου ομάδα μαθητών του σχολείου επισκέφθηκε το Μεσολόγγι.

Βρέθηκε στο μοναστήρι του Αγ. Συμεών κι έτσι βρήκε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με κομπανίες που έπαιζαν παραδοσιακά όργανα όπως ο ζουρνάς και το νταούλι .

DSC 1036

Κέντρο Διέξοδος      Μουσείο Τρικούπη       DSC 0966

Ζουρνάς         Η ομάδα του προγράμματος     Νταούλι

 
Η εκδρομή στην Άρτα
09 Νοεμβρίου 2012

IMG 2257IMG 2259 IMG 2260 IMG 2265 IMG 2267 IMG 2268 IMG 2255 IMG 2270 IMG 2271 IMG 2264
Την Παρασκευή 9/11/2012 πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Άρτα.Επισκεφτήκαμε τον ιερό ναό της Παναγίας της Παρηγορήτισσας, όπου και είχαμε μια λεπτομερέστατη ξενάγηση από την αρχαιολόγο κ. Λογοθέτη και μάθαμε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα για την περίοδο που οικοδομήθηκε, τη δομή του κτηρίου και τον εσωτερικό του διάκοσμο.
Η ξενάγησή μας συνεχίστηκε στους ιερούς ναούς της Αγίας Θεοδώρας και του Αγίου Βασιλείου, αντιπροσωπευτικά μνημεία της βυζαντινής περιόδου. Στη συνέχεια περιηγηθήκαμε στο εντυπωσιακό Κάστρο της Άρτας, όπου και ξεναγηθήκαμε από τον φιλόλογο κ. Βλαχοπάνο. Φεύγοντας κάναμε την προγραμματισμένη στάση στο γνωστό, σε όλους μας, Γεφύρι της Άρτας. Εκεί οι μαθητές της Γ' γυμνασίου απέδωσαν θεατρικά και με μουσική υπόκρουση φλογέρας και κρουστών τη γνωστή παραλογή «Του γιοφυριού της Άρτας» . Την ώρα που το έργο ήταν σε εξέλιξη τα συναισθήματα όλων μας ήταν πολύ έντονα και το φυσικό περιβάλλον ήταν επιβλητικό. Με τις καλύτερες εντυπώσεις, αναχωρήσαμε για την Πρέβεζα.

 

 
Νίκος Πουτέτσης
 
Εκδρομή στην Κέρκυρα
27 Απριλίου 2012

Την Παρασκευή, 27 Απριλίου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στην Κέρκυρα. Η εκδρομή περιλάμβανε συνάντηση με τους μαθητές και τους καθηγητές από το Μουσικό Σχολείο της Κέρκυρας και στη συνέχεια παρακολούθηση συναυλίας. Το απόγευμα, οι μαθητές του σχολείου επισκέφτηκαν το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, όπου ξεναγήθηκαν στις αίθουσες διδασκαλίας, στη βιβλιοθήκη και στο στούντιο ηχογραφήσεων.

 
Εκδρομή στο Μέτσοβο
22 Φεβρουαρίου 2012

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή του Μουσικού Γυμνασίου Πρέβεζας στο Μέτσοβο, στις 22 Φεβρουαρίου. Αρχικά οι μαθητές επισκέφτηκαν το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Θ. Παπαγιάννη στο Ελληνικό των Ιωαννίνων και ξεναγήθηκαν στα εντυπωσιακά εκθέματα. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν την Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ στο Μέτσοβο και συμμετείχαν σε εκπαιδευτική δραστηριότητα που οργανώθηκε από εκπαιδευτικούς του σχολείου. Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο χιονοδρομικό κέντρο του Μετσόβου και οι μαθητές επέστρεψαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.