headerphoto
Ανακοινώσεις για το Κοινό Πρωινό Κυριακής με Μουσική Δωματίου
Πρωινό Κυριακής με Μουσική Δωματίου
28 Φεβρουαρίου 2016

Πρωινό Κυριακής με Μουσική Δωματίου

 

Το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας συνεχίζει τις μουσικές του εκδηλώσεις και σας προσκαλεί σε ένα διαφορετικό πρωινό Κυριακής με Μουσική Δωματίου.

 Ένα πρωινό γεμάτο μουσικές με πιάνο, βιολί και κόρνο.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί

την Κυριακή 6 Μαρτίου στις 11:00 π.μ.,

στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας (πρώην Όαση),

από τους διακεκριμένους σολίστ, μέλη και συνεργάτες

 της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών,

Έφη Παπαθωμαΐδη στο πιάνο, Μαργαρίτα Πλέστη στο βιολί

και Βαγγέλη Σκούρα στο κόρνο.

2016.03.06-trio

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει κονσέρτα και μελωδίες της Δυτικής Ευρωπαϊκής Μουσικής. Ειδικότερα, θα ακουστούν

έργα του Ν. Κυπουργού, Ch. Gounod, A. Piazzola και W.A. Mozart.

Πρόγραμμα συναυλίας

Α΄ μέρος

Ν. ΚΥΠΟΥΡΓΟΣ: τρίο

α. Είσοδος

β. Absolitudine

γ. Σκηνές από ένα έργο

Ch.GOUNOD:

3 μελωδίες για κόρνο και πιάνο

Α. PIAZZOLA: OBLIVION

(Διασκευή για τρίο: Δέσποινα Σκανδαλάκη )

Διάλειμμα

Β΄ μέρος

W.A.MOZARΤ

Σονάτα για βιολί και πιάνο σε σολ μείζονα έργο 301

I Allegro con  spirito

II Allegro

W.A.MOZART

Τρίο σε μι ύφεση μείζονα για βιολί, κόρνο και πιάνο

I Allegro

II Andante

III Rondo, Allegro

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

 

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΛΕΣΤΗ


Γεννήθηκε στα Τίρανα Αλβανίας,όπου και τελείωσε την Εθνική Ακαδημία Καλλιτεχνικών σπουδών,με Αριστα και 1ο βραβείο παμψηφεί. Σε ηλικία 12 ετών ,κερδίζει δύο διαγωνισμούς ταλέντων και εμφανίζεται σε ρεσιτάλ απο την Κρατική τηλεόραση.Το 1983 κερδίζει το 2ο βραβείο στον Εθνικό διαγωνισμό όλων των επαγγελματιών μουσικών της χώρας.Εμφανίστηκε σαν σολίστ με την Ορχήστρα της Ακαδημίας σε ζωντανή αναμετάδοση απο την τηλεόραση.Ηταν μέλος της Ορχήστρας της Εθνικής Ραδιοφωνίας καθώς και της Ορχήστρας της Λυρικής σκηνής. Ηταν καθηγήτρια στο Ωδείο και την Ακαδημία των Τιράνων.Το 1991 ήρθε στην Ελλάδα και έγινε μέλος της Ορχήστρας των Χρωμάτων του Μάνου Χατζιδάκι. Συνεργάστηκε με την Εθνική Λυρική σκηνή και απο το 1993 ως σημερα ,είναι μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, όπου παίζει σαν κορυφαία. Με την ΚΟΑ,συνέπραξε και σαν σολίστ και εμφανίστηκε σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα καθώς και στη Αυστρία, Κίνα, Τουρκία, Αίγυπτο, Γερμανία.
Είναι μέλος του κουιντέτου με πιάνο Con brio και καθηγήτρια βιολιού στο ωδείο " Ορφείο" Αθηνών.


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΚΟΥΡΑΣ


Γεννήθηκε στην Κέρκυρα όπου και πήρε τα πρώτα μαθήματα μουσικής στην Φιλαρμονική Εταιρεία " Μάντζαρος" με τον Γ.Κούρκουλο.Συνέχισε τις σπουδές του στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών με καθηγητή τον Νίκο Κορατζίνο,και πήρε Δίπλωμα κόρνου με Αριστα και Ά βραβείο.Σπούδασε επίσης Ανώτερα Θεωρητικά. Σαν μέλος του συγκροτήματος Μουσικής Δωματίου ¨Ν. Μάντζαρος" έδωσε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα καθώς και πολλές χώρες της Ευρώπης, στον Καναδά και την Αυστραλία.
Απο το 1974 ως το 1992 ηταν κορυφαίος στην Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ.Απο το 1981 ως το 1983. κατείχε την θέση του Ά κόρνου στην ορχήστρα της ΕΛΣ.Επίσης είχε την θέση του Ά κόρνου στην ορχήστρα των χρωμάτων του Μ. Χατζιδάκι,του οποίου υπήρξε συνεργάτης για είκοσι χρόνια,συμμετέχοντας σε όλες τις συναυλίες,ηχογραφήσεις και δισκογραφικές δραστηριότητες.
Απο το 1983 ως το 2012 κατείχε την θέση του Ά κόρνου στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Εχει εμφανιστεί σαν σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης,την ορχήστρα της ΕΡΤ και την Ελληνική Καμεράτα.
Ηταν καθηγητής κόρνου στο Ωδείο Αθηνών επι 12/ ετια.
Τώρα,διδάσκει στα Ωδεία "Ορφείο Αθηνών" και Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας

                                      ΕΦΗ ΠΑΠΑΘΩΜΑΪΔΗ                        


Γεννήθηκε στον Βόλο,όπου ξεκίνησε μαθήματα πιάνου με την Ελλη Αδάμ.Σπούδασε νομικά στο Παν/μιο Αθηνών και πιάνο στο Ωδείο Αθηνών με την Αλίκη Βατικιώτη. Στη συνέχεια,με υποτροφία του Αχιλλοπουλείου Ιδρύματος,πήγε στο Παρίσι όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές της.Πρώτα στο Ευρωπαϊκό ωδείο μουσικής με την Aline Fidler και τέλος στην Ecole Normale Superieure de Musique με την France Clidat.
Στο πλαίσιο διεθνών σεμιναρίων ,πήρε μαθήματα απο τους πιανίστες F.Gevers,J.Malinin και Roberto Szidon.
Ως σολίστ,συνέπραξε με τις Κρατικές Ορχήστρες Αθήνας και Θεσσαλονίκης,τις ορχήστρες Λάρισας και Βόλου,την Φιλαρμονική Ορχήστρα Vratza Βουλγαρίας,το σύνολο πνευστών " Ν. Μαντζαρος" και την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ.
Εχει δώσει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα,Γαλλία,Ιταλία,Βουλγαρία,Γερμανία.
Επαιξε στο πρόγραμμα France culture του γαλλικού ραδιοφώνου και στο Γ? πρόγραμμα ΕΡΑ.Ηχογράφησε δύο CD με εργα Ελλήνων συνθετών.
Απο το 1989 ως το 2014 ηταν καθηγήτρια πιάνου και μουσικής δωματίου στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου.Την περίοδο 2003-2012 δίδαξε στο Ωδείο Αθηνών.Τώρα διδάσκει στο ωδείο "Ορφείο Αθηνών".
Είναι ιδρυτικό μέλος του Ευρωπαϊκού συνδέσμου καθηγητών πιάνου E.P.T.A. Hellas.