headerphoto
Ενημέρωση για την εγγραφή των αποφοίτων των Δημοτικών Σχολείων στην Α΄Τάξη του Μουσικού Σχολείου

Θεωρήσαμε καλό να επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας δώσουμε μερικές πληροφορίες για το Μουσικό Σχολείο, τώρα που τα παιδιά σας ετοιμάζονται να αλλάξουν εκπαιδευτική βαθμίδα και να έρθουν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Το Μουσικό Σχολείο είναι ένας σύγχρονος θεσμός που παρέχει πολύπλευρη μόρφωση με βάση την αισθητική παιδεία και κυρίως τη Μουσική, συνδυάζοντας την κλασική εκπαιδευτική  γνώση με τη μουσική παιδεία και την καλλιτεχνική νοοτροπία. Στο σχολείο (Γυμνάσιο- Λύκειο) διδάσκονται κανονικά όλα τα μαθήματα γενικής παιδείας και επιπλέον μαθήματα μουσικής, όπως ιστορία και θεωρία μουσικής, βυζαντινή μουσική , αλλά και μουσικά όργανα (ευρωπαϊκά και παραδοσιακά) σε ατομικό μάθημα. Η συμμετοχή των μαθητών σε μουσικά σύνολα (χορωδία, ορχήστρα), σε εβδομαδιαία βάση, δίνει τη δυνατότητα καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας. Το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας οργανώνει και συμμετέχει σε ποικίλες εκδηλώσεις στη διάρκεια της χρονιάς, με επιστέγασμα τις δύο μεγάλες Συναυλίες των Μουσικών Συνόλων, που φέτος θα γίνουν στις 10 και 17 Μαΐου στις 8.00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας (πρώην Όαση) και σας καλούμε να απολαύσετε τη δουλειά των παιδιών μας.

Οι γονείς - κηδεμόνες των μαθητών/-τριών που επιθυμούν να εγγραφούν στην Α΄ τάξη Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας το σχολικό έτος 2015-16, πρέπει να υποβάλουν αίτηση στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας από 10 μέχρι 31 Μαΐου 2015, προκειμένου οι υποψήφιοι μαθητές/-τριες να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής για την εγγραφή τους στο σχολείο. Οι εξετάσεις έχουν ως στόχο να διαπιστώσουν τη μουσική αντίληψη και την κλίση προς τη μουσική και δεν είναι απαραίτητες οι μουσικές γνώσεις . Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεσθε στη διεύθυνση του σχολείου.

Η Διευθύντρια

Ελένη Συνεσίου

docΔείτε το έγγραφο

 
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

Κρατική Ορχήστρα - Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας. Δικαίωμα στη Μουσική.

Τo σύνολο Μουσικής Δωματίου  "ΕΝΩΔΟΝ" της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών συμμετέχει στο πρόγραμμα Δικαίωμα στην Μουσική της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με την ευγενική στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, προσφέροντας δωρεάν τριήμερα σεμινάρια  σε σπουδαστές μουσικής στην περιφέρεια.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε σπουδαστές των οργάνων βιολί, βιόλα, τσέλο, τρομπέτα, τρομπόνι/ευφώνιο, κρουστά, πιάνο. Στο σεμινάριο μπορούν να λάβουν μέρος και μουσικά σύνολα ή σύνολα μουσικής δωματίου  και απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα.

Στην Πρέβεζα τα σεμινάρια διοργανώνονται σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας και θα διεξαχθούν από το Σάββατο 7/2 έως και την Τρίτη 10/2 σε αίθουσες του Μουσικού Σχολείου και το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας.

Επιστέγασμα των σεμιναρίων μεγάλη συναυλία που θα γίνει με τη συμμετοχή του συνόλου "ΕΝΩΔΟΝ" της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και των συμμετεχόντων στα σεμινάρια σπουδαστών, την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας.

Πληροφορίες/ Αιτήσεις συμμετοχής : Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας, Τηλ. 2682029686 και 6975859240 (Ελένη Συνεσίου)

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν ως συμμετέχοντες ή ως ακροατές, παρακαλούνται να συμπληρώσουν την pdfαίτηση συμμετοχής

Δείτε τα docβιογραφικά σημειώματα των μουσικών που θα διδάξουν στα σεμινάρια.

Τα σεμινάρια Πιάνου αρχίζουνΣάββατο 7/2 στις 6 μ.μ στη Θεοφάνειο.
Για τη Συναυλία της Τρίτης ευελπιστούμε να μπορέσει να γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο.

Πρόγραμμα σεμιναρίων «Δικαίωμα στη Μουσική ΙΙ»

Σύνολο «Ένωδον» της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών

 Σάββατο 7/2/15

18:00 συγκέντρωση σπουδαστών πιάνου στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας  συγκέντρωση υπολοίπων σπουδαστών στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας και ακροάσεις και μαθήματα από τους δασκάλους ανά όργανο

 Εφη Παπαθωμαϊδη Πολιτιστικό Κέντρο, πιάνα

Νέλλη Οικονομίδου, σχολείο, βιολιά

Μίσα Σμιρνώφ, σχολείο, βιολιά και δοκιμή βιόλας

Ηβη Παπαθανασίου, σχολείο, τσέλα

Σπύρος Λάμπουρας, σχολείο, κρουστά

Κώστας Αυγερινός και Παναγιώτης Καίσαρης, σχολείο, τρομπόνι, τρομπέτες, τζαζ σύνολο

Οικονομίδου, Παπαθανασίου, Σμιρνώφ Οργανικά σύνολα

Στην αρχή θα γίνουν μαθήματα ατομικά και προς το τέλος, δηλ γύρω στις 19:30 με 20:00 θα γίνουν οι ακροάσεις του οργανικών συνόλων.

 Λόγω ανωτέρας βίας - πλημμύρισε το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου- οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις θα γίνουν στη Θεοφάνειο τις ίδιες μέρες και ώρες.

Κυριακή 8/2/15

09:00 έναρξη μαθημάτων πιάνου

10:00 έναρξη όλων των υπολοίπων μαθημάτων και πρόβες

14:00 λήξη μαθημάτων

17:00 πρόβες μικρών και μεγάλων συνόλων, ομαδικά μαθήματα

20:00 Ανοιχτό μάθημα/συναυλία του ΕΝΩΔΟΝ στο Πολιτιστικό Κέντρο με θέμα

          "Γνωριμία με τα όργανα" παρουσίαση από τα μέλη του ΕΝΩΔΟΝ των ιδιαιτεροτήτων και της ιστορίας των οργάνων με λίγα λόγια και πολλή μουσική

Δευτέρα 9/2/15

09:00 έναρξη μαθημάτων πιάνου

10:00 έναρξη όλων των υπολοίπων μαθημάτων και πρόβες

14:00 λήξη μαθημάτων

17:00 πρόβες μικρών και μεγάλων συνόλων

20:00 Ανοιχτό μάθημα/συναυλία του ΕΝΩΔΟΝ στο Πολιτιστικό Κέντρο με θέμα

"Η Ιστορία της Μουσικής με λόγια και με έργα", πορεία στον χρόνο από την γέννηση της οργανικής μουσικής μέχρι σήμερα 

 

Τρίτη 10/2/15

10:00 πρόβα στο Πολιτιστικό Κέντρο

12:00 Συναυλία επιλεγμένων σπουδαστών του σεμιναρίου και των μουσικών συνόλων

Λήξη του Σεμιναρίου και χορήγηση βεβαιώσεων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στα ενεργά μέλη

 Σημειώσεις: 

Κατά την διάρκεια των μαθημάτων θα δημιουργηθούν συμπράξεις σπουδαστών και καθηγητών με όλους τους δυνατούς συνδυασμούς και κάποιες από αυτές  θα παρουσιαστούν και στην τελική συναυλία. Π.χ. ένας σπουδαστής πιάνου μπορεί να παίξει με τον καθηγητή της βιόλας κλπ. Επίσης κατά την διάρκεια των μαθημάτων οι καθηγητές της βιόλας, του τσέλου, των χάλκινων και των κρουστών θα δέχονται και όσα παιδιά έχουν ενδιαφέρον να περάσουν να δοκιμάσουν τα όργανα.

 
Τίτλοι στη Βιβλιοθήκη του Σχολείου

Δείτε τον κατάλογο περιεχομένων της Βιβλιοθήκης του Σχολείου. Παρατίθενται τα βιβλία και οι δίσκοι ακτίνας που μπορούν να δανείζονται οι ενδιαφερόμενοι:

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 6 από 6