headerphoto
Συμμετοχή της μαθήτριας Αδαμαντίας Θεοφάνους στην Ημερίδα Euroscola

Η Αδαμαντία Θεοφάνους, μαθήτρια της Β΄Λυκείου του Μουσικού Σχολείου, διακρίθηκε στο Διαγωνισμό Euroscola και επισκέφτηκε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα των μαθητών της Περιφέρειας Ηπείρου.IMG 20170126 091628

Η ίδια έγραψε τις εντυπώσεις της στο 10ο τεύχος της εφημερίδας μας "Στη Διαπασών":

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα Euroscola στο Στρασβούργο στις 26 Ιανουαρίου με τη συμμετοχή μαθητών από 20 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ελληνική αποστολή με 24 μαθητές από διάφορα σχολεία της Ηπείρου, που επιλέχτηκαν μετά από διαγωνισμό έκθεσης σε συνδυασμό με τους βαθμούς του προηγούμενου έτους, έδωσε δυναμικά το παρόν τιμώντας τη χώρα μας στην καρδιά της Ευρώπης.

Στην ημερίδα συζητήθηκαν θέματα όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το μέλλον της Ευρώπης, η μεταναστευτική κρίση, η εργασία των νέων και οι προοπτικές ανάπτυξης της Ένωσης. Μαθητές από κάθε γωνιά της Ευρώπης συνεργάστηκαν σε ομάδες, προτείνοντας λύσεις σε φλέγοντα ζητήματα, παίζοντας παιχνίδια, μαθαίνοντας για τη λειτουργία των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εξασκώντας τις ρητορικές τους ικανότητες στο βήμα του Κοινοβουλίου.

Η ελληνική ομάδα, μετά το πέρας της ημερίδας, συνέχισε την εκδρομή της επισκεπτόμενη τα αξιοθέατα του Στρασβούργου και του γειτονικού Κολμάρ δημιουργώντας εμπειρίες που θα τους ακολουθούν για πάντα.

 
Έπαινος στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σκακιστικού Σκίτσου

Στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σκακιστικού Σκίτσου διακρίθηκε η μαθήτρια της Β΄ Γυμνασίου του σχολείου μας, Τάνια Γκρόιντα, με έπαινο.

Το έργο της μαθήτριας

Τάνια Γκρόιντα Σκάκι

 

 
Καλλιτεχνικές δημιουργίες από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας

Στα πλαίσια του μαθήματος των καλλιτεχνικών του καθηγητή κ. Δημήτρη Αποστολίδη.

DSC 1079

DSC 1059 DSC 1061 DSC 1062

DSC 1063 DSC 1064 DSC 1065 DSC 1067

DSC 1068  DSC 1072 DSC 1071 DSC 1070

 
Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας: "Ζυγιές & κομπανίες" - Μεσολόγγι 3/2/2017

Με αφορμή το πολιτιστικό πρόγραμμα "Ζυγιές & κομπανίες" των καθηγητών του σχολείου κ. Μιμμή Ευάγγελου και Πασχαλίδη Πολέμαχου ομάδα μαθητών του σχολείου επισκέφθηκε το Μεσολόγγι.

Βρέθηκε στο μοναστήρι του Αγ. Συμεών κι έτσι βρήκε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με κομπανίες που έπαιζαν παραδοσιακά όργανα όπως ο ζουρνάς και το νταούλι .

DSC 1036

Κέντρο Διέξοδος      Μουσείο Τρικούπη       DSC 0966

Ζουρνάς         Η ομάδα του προγράμματος     Νταούλι

 
Στη Διαπασών 9ο Τεύχος

Εξώφυλλο 9ο Τεύχος

pdfΣτη Διαπασών 9ο Τεύχος

Αγαπητοί αναγνώστες,

πιστοί στο ραντεβού μας κυκλοφορούμε το δεύτερο τεύχος της εφημερίδας για αυτή τη σχολική χρονιά.

Σε αυτό το τεύχος γράψαμε για την ιστορία της μουσικής, την οργανοποιία, για σημαντικούς καλλιτέχνες, το έργο των οποίων θαυμάζουμε, για σημαντικές προσωπικότητες που μας άφησαν, αλλά και για Πρεβεζάνους μουσικούς και ανθρώπους της τέχνης, που πρόσφεραν πολλά στον τόπο.

Μέσα από αυτές τις σελίδες βρίσκουμε πάντα την ευκαιρία να εκφράζουμε ταυτόχρονα τις ανησυχίες και τα όνειρά μας.

Ελπίζουμε να βρείτε ενδιαφέρον το περιεχόμενο και αυτού του τεύχους και μέσω αυτού να γίνετε κι εσείς κοινωνοί της προσπάθειάς μας.

Καλή ανάγνωση λοιπόν!

Η συντακτική ομάδα

 
Αποτελέσματα Διαγωνισμού Euroscola

Στο γραπτό διαγωνισμό για το Πρόγραμμα Euroscola, που πραγματοποιήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2016, διακρίθηκε η μαθήτρια της Β΄Λυκείου του σχολείου μας, Αδαμαντία Θεοφάνους.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν:

«Ευρωπαϊκή Ιθαγένεια: πολιτικά δικαιώματα και συμμετοχή στη δημοκρατική ζωή της Ένωσης. Όπως ορίζεται στο Άρθρο 9 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΣΕΕ), η ευρωπαϊκή ιθαγένεια αποτελεί το πρώτο βήμα στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας. Ποια δικαιώματα απορρέουν από την ιδιότητα του Ευρωπαίου Πολίτη και πώς αυτά συμβάλλουν στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας;»

Έχοντας επιλεγεί ως μία από τους 24 μαθητές και μαθήτριες που θα εκπροσωπήσουν την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου θα παρευρεθεί με την υπόλοιπη ομάδα και συνοδεία δύο καθηγητών στο Στρασβούργο, στην ημερίδα της Euroscola στις 26 Ιανουαρίου 2017.

 
Καλά Χριστούγεννα από το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

Φωτογραφίες από την γιορτή (23-12-2016)

DSC 0490  DSC 0508 DSC 0512 DSC 0517

 

 
Το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας στο Αρχαιολογικό μουσείο Νικόπολης - 21/12/2016

Την Τετάρτη , 21 Δεκεμβρίου , το Μουσικό σχολείο Πρέβεζας σε συνεργασία με την εφορεία αρχαιοτήτων παρουσίασε παραδοσιακά κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας με την βοήθεια μαθητών από τις δύο πρώτες τάξεις του Γυμνασίου , υπό την διεύθυνση του καθηγητή Μουσικής κ. Πέτρου Τσολάκη και την συνεργασία της καθηγήτριας μουσικης κ. Βάλια Σπαθάρα.

DSC 0462

 
Το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας στο Χριστουγεννιάτικο χωριό - 17/12/2016

Το μουσικό σύνολο (ορχήστρα - χορωδία) του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας πιάνου Αγγελικής Φαραού και με τη συνεργασία των καθηγητών λαούτου Πέτρου Τσολάκη, βιολιού Κώστα Τσιμιτάκη και φλάουτου Ιφιγένειας Ανδρέου καλοσώρισε την γιορτινή περίοδο με χριστουγεννιάτικες μελωδίες

DSC 0242

 
Ημέρα σχολικού αθλητισμού (3 Οκτωβρίου 2016)

DSC 0050 1

 

 
Γιορτή 17 Νοέμβρη 2016

DSC 0558 1

 

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 3 από 6